20060213

f


(silenzio'nun hastasıyım)

Dünyada en kolay satabileceğiniz meta sekstir. Aşk, sevgi, saygı, marka, logo, ahlak bunlar da yerine göre para yapar ama seks garantili bir yatırım aracıdır.

Klasik olarak bu konuyu “aman işte, bizim halkımız sekse aç” diye ele alırsanız biraz subjektif bir pencereden bakarsınız, evet öyledir lakin bu insanlık tarihinin en ucuz ama bir o kadar da önemli alışverişinin new york’taki bir mağazanın vitrininde ya da paris’te bir billboard üzerinde karşınıza çıkacağı gerçeğini değiştirmez.

Tabii ki melissa p.’nin kitabını okumadım, yusufçuk ne vakit gelir gider, umurumda da değil. Lakin bu genç kızımızın farkettiği şey de yukarıdakilerden farklı değil, onaltı yaşındaki liseli bir kızın cinsel hayatı elbette ilgi çekici olmalı, erkeklerin liseli fantezilerini de hesaba katarsanız, amerikanyalıların deyimiyle “yes, it works” , melissa da şut çekecek kadar net bu pozisyonu gördü, ölçtü biçti gol oldu. Şahsen ne anlattığını bilmesem bile yazarının “ okurken mastürbasyon yapabilirsiniz” diye bir röportaj demeci verdiği basılı kitabı kütüphaneme sokacağımı sanmıyorum, o paraya illa basılı materyel alacaksam pazar dergilerinden alırım şamdan gibi. Okuyan kişi kadın ise bir gariplik, erkek ise sapıklık aramaktan başka bir düşünce de aklıma gelmiyor. Peki melissa p kura sonucu benimle yemeğe çıksa gider miyim, of course, dediğim gibi öyle ya da böyle, sex sells, yemeyelim birbirimizi.

Daha enterasını ise okuyan oldu mu bilemiyorum ama amerikada gerçekleşti ve radikal Cumartesi de yayınlandı. Travmatik bir erkek çocuk hikayesi, annesi sayesinde kötü yola düşüyor, kadın olmak istiyor falan. Celebrity’ler yazık sana diyerek sahipleniyorlar, okuyanlar da gözyaşı. Lakiiin, gerçek ortaya çıkıyor, yazan 25 yaşındaki acıların çocuğu yerine 40’larında zeka küpü bir kadın. Nasıl, harika değil mi?

Sonuç: bu konu hakkında daha üç sayfa yazılır, reklamları biraz dikkatli izleyince, filmlere, kitaplara, markalara azıcık bakınca ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız.

4 yorum:

jelatin dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
jelatin dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
jelatin dedi ki...

Ve fevkalade karşılıklı işleyen bir çark bu. Bir yanda seks hikayelerini yazarak para kazanan, ülke ülke gezen bir kız çocuğu; diğer yanda bu kadına röportajda "Kitabınızı okurken mastürbasyon yapmaları sizi rahatsız etmiyor mu?" diye sorup "Hayır rahatsız olmuyorum." cevabını aldıktan sonra haberin bulunduğu sayfaya kalın puntolarla, "Kitabımı okurken mastürbasyon serbest." (google'cılar buraya) başlığını atan cin fikirli, atak, araştırmacı gazeteci... Yine aynı tarz, ilk sayfadaki "Birol Ünel'le sevişmek isterdim." cümlesi... Biri vermeye, biri de kapıp ifşa etmeye öyle hazır ki...

silenzio dedi ki...

cin fikirli atak basın arkadaşı ben de farkettim ama emin ol ki melissa pp bizden daha bi önce farketmiştir,