20050518

hikaye

200174581-001
“ bana yalan söyleme, inanırım..“

misstrange’le öyle sıradan bir mevzuda konuşurken sanırım kendisi de farketmeden ağzından çıkıverdi. Böyle çaktırmadan söylenmiş sıradan sözler on panter gücünde oluyor, o on panterlerin sahibi ormanda dolaşırken anlamıyorlar, anlaşılabilen durumlarda bu kadar iyi cümleler söyleyemiyor zaten insanlar, panterler belki ama insanlar değil.

Oysa yalan başlı başına bir eşitsizliktir, herhangi bir denklemde, üçüncü dereceden bir integralin o kavisli işaretinde, sonsuza giderken yanından geçeceğiniz bir mola yerinde sizi bekliyor olacaktır. İnsan en güzel yalanları kendisine söyler. bildiğiniz herşeyin bir gün sessizliklik olacağını varsayarsak böyle de yapmalıdır zaten.

Hiçbir masal kahramanı yalan söylemez mesela, yalan söyleyenleri hikayelere gönderir büyükler. İnanmanın artı bir olarak tabelelara yansıdığı tek yer hikayelerdir çünkü. Aşkların sonunda sakin bir cümle duyulur, demek herşey yalanmış, ne zannediyordun ki? Sana daha iyisini vaad edemem. (unutma, bu aslında iyi bir hikaye)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

""İnsan en güzel yalanları kendisine söyler. bildiğiniz herşeyin bir gün sessizliklik olacağını varsayarsak böyle de yapmalıdır zaten."""

çok doğru... hergün ne yazmış bugün diye bakmadan duramıyorum.gerçekten çok güzel. tebrikler..