20061016

f

orhan pamuk amcanın oskarı kazanmasından sonra anaaa, bir baktım ki etraf yıkılıyor, yok efendim ermeniler yüzünden, yok efendim asıl bundan sonra aleyhimizde konuşacak gibi bir sürü şey, beş senedir neden vermediler de şmdi verdiler, neden aynı gün gibi milyon şey.

bunu söyleyen insanlar da hepsi okumuş çocuklar yani kahvedeki ahmet amcanın söylemesini doğal olarak anlayabliyorum ama bu arkadaşlar maşallah ülkemizin önde gelen üniversitelerinden birinden mezun olmuş, eli fırın tutan tayfadan.

bu kadar insan aynı şeyi söyleyip ben aksini düşününce lan dedim ne oluyo, biz mi bir yerde hata yapıyoruz, hemen aradım avukatlarımı, ally mcbeal yani, yapmıyoruz dedi.

şimdi bu arkadaşlar bööle mangalda kül bırakmazken birşey de demiyorum çünkü ne desek kifayetsiz, inanmış yani adam, senaryo kurulmuş, oyun bitmiş, ne dicen ki, işim olmaz.

yahu gaflet ve dalalet içine girmeyin, bu işler bu kadar ucuz işler değil, siz kendinizi pek zekalı zannediyorsunuz ama herhalde bööle bir durum olsa mal değiller ya aynı güne koysunlar iki okazyonu da ve ayrıca..

biraz saygı gösterin.. milli maçlarda mangalda kül bırakmayan o tavrın daha da fazlasını haketmiştir orhan pamuk, hakan sükürün ömrü billah yapamayacağı golü atmıştır, oskar bu boru değildir ülkemize gelen şey. iki satır yazdınız hatta okudunuz mu hayatınızda da bööle götünüzden itiraz ediyorsunuz.

ah be daniel, mevsimi geldi susadım aşka..

ps: şu yukarıdaki ally esprisine gülenler, komikti lan demi? hahaha..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

şirin baba.

ferhat can dedi ki...

komikti hakatten.

orhan pamuk değil hıncal uluç almalıydı bence nobeli.

Daffodil-11 dedi ki...

Engin Ardıç'ın 14 Ekim Tarihli köşe yazısından bir alıntı:

"Nobel konusuna gelince... Nobel, çoğunuzun sandığı gibi 'büyük yazarlara verilen' bir ödül değildir. Büyük yazarlara verildiği de olmuştur, kıçını silmeyeceğin heriflere de. Kazananı zengin eder, daha da önemlisi, kitaplarının satışlarını roketler. 'Ticari' değeri daha önemlidir. İsveç Kraliyet Akademisi de dünyanın en önde gelen 'eleştiri otoritesi' sayılamaz.

...Yani, Oscar neyse, Nobel de odur. Havası, değerinin önüne geçmiştir.

Nobel uzun süre 'antikomünist' yazarlara verilmiştir, şimdi artık 'ülkesini kötüleyen ve Batı'ya biat eden geri kalmış ülke yazarlarına' veriliyor.

Örneğin, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük on şairinden biri olan Louis Aragon, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük on romancısından biri olan Andre Malraux bu ödülü alamamışlardır. Proust'a da verilmemiştir bu ödül, Joyce'a da, Tolstoy'a da, Musil'e de, Roth'a da, Malaparte'ye de. Bu adamları hiçe sayan bir 'kraliyet bilmemnesine' ben tükürmem. Nazım Hikmet'e bu ödülü vermeyenlere de selam bile vermem.

Buna karşılık... Sully Prudhomme diye birini tanıyor musunuz? İlk Nobel'i alan şairdir. Tevfik Fikret'in ondan çok etkilendiği söylenirdi...

Theodor Mommsen... Bjönsterne Bjönsson... Jose Echegaray... Giosue Carducci... Christoph Euken... Ludwig Heyse... Karl Gjellerup... Georg Spitteler... Jacinto Benavente... Stanislaw Reymont... Axel Karlfeldt... Frans Emil Sillanpaa... Wilhelm Jensen... Haldor Laxnesss... İçinizde 'en enteliniz' söylesin bakayım, bu isimleri hiç duymuşluğu var mı? Hepsi Nobel edebiyat ödüllü sanatçılardır."

Yani naçizane düşünceme göre tabi ki sevinelim, nefret kampanyaları da başlatmayalım ama bir yandan da uyanık olalım, he mi?

Sevgiler,
Yiit

Adsız dedi ki...

oskar, hahaha!

silenzio dedi ki...

uyanık olalım daffodil, güzel söylemişsin sen.

engin ardıç gene döşenmiş tabii ortam da müsait