20061026

f-8

Öte yandan güzel hayallerimiz de vardı, ötesi berisinde aslında iyi niyetli ve namuslu orospular sayılabilirdi kalplerimiz; sevmesini iyi bilen ama sevemeyen eğri büğrü kahramanlarıydık masallara özenen hikaye kitaplarının. küçük işlerin büyük adamı olmaya çalıştık bir ara, beceremedik, üstümüzde güzel durmadı, hep umut ettik ama, umudumuzu kaybetmedik yani, kaybetmedik değil mi Louis, son sigaralar yanarken iyi şarkılar dinledik, bunu iyi yaptık bak, hınzırca gülümsedik onca şeyin arasında, uzaktan bakan birisi için güzel manzaralar verip aniden kalkmaya çalıştık masadan, yapamadık. Yine de elimizde kalanlara tutunmasını iyi bildik biz, o iyi şarkıları dinlerken tüm fotoğraflarda yakışıklıca kaybetmeyi öğrendik, bunu becerebildik en azından.

Oysa hayat böyle şeyleri sevmez, bu kadar çakılsın istemez gizli saklı şeylerden, yedirir adama, al der, bak bu farkettiğinin karesi, bunun karekökünü alabilirim zannediyorsun ama al sana üçün biri.

Bir de sen varsın, annemin kristalleri içinde bir bardak chivas regal, dünyada daha manalı birşey aramak için saat çok geç, iki, buçuk, üç. Kelime oyunlarını kazanacak yaşı geride bıraktık ayrıca, kendimize söyleyemediğimiz cephelerden ağır yenilgiler, sen mesela, paragrafın başıyla aynı sen, aklımın ortasından her seferinde o küçük elini güle güle der gibi sallayarak geçerken, o çocuksu halin, birkaç kelimen “böyle yapma, yoksa seni unutamam” , yanında uyandığım sabahlar, hepsi dağınık. Kapanmış bir defterin son satırlarında kara kalemle yazılmış, sana sarılıp uyumayı özlüyorum ve bunu o kadar çok özlüyorum ki, sana söyleyemeyecek kadar masum, artık senden birşey isteyemeyecek kadar mahçup.

Bizim bir evimiz olacak halbuki, başka bir senle. etraftaki kime sorsan bilecek uzaktaki ev deyince, iki katlı, bahçesinde tahta bir masa, belki bir salıncak, neden olmasın, olsun, birkaç ağaç da olsun ayrıca, kocaman, gölgesinde uyunabilecek kadar kocaman yani, akşamüstü olsun sonra, saat 6 gibi, sıcak bir ağustos kendinden vazgeçerken susup susup oturalım seninle.

Daha fazla yazmayacağım,
Lanet olsun..

Hiç yorum yok: