20050805

yazlık yazı


Böyle havalarda kolsuz birşeyler giyip emrealtug olaraktan sıcak pek sıcak lakin aha da sıcak olacak diye şarkı söyleyesim var. Ayrıca karlı bir istanbulda mahsur kalmayı nem yüzünden uyutmayan sivrisinek bir yaza yirmi kere tercih ederim. Buz dolu bir bardaka imla hataları eşliğinde kola dökmeyi de karamel dolu bir makiatoya prefer, yes i do miss brown.. hangi italyan etmez ki, parmak kaldırsın.. olur böyle şeyler, olur değil mi, size de oluyor mu meselam, hakançokşüküre de oluyor mudur acep such things, sormak gerek gollük bir pozisyonda..

(Eve gelen temizlikçi abla kafa karışıklığını da toplayabilir mi, soru işaretlerini dolabın görünmez bir yerine kaldırabilir mi, valizlerini hazırlar mı gidebilmen için? Gidebilir misin, yani gitsek, boşversek, herşeyin dolusunu ellerine koysak, ellerinden tutsam sonra bir cümlenin sonunda 1. çoğul şahıs eki alıp.. sana siyah cümleler kuruyorum parantezler içinde, o yüzden gülümse)

Dinleyin: queen // i want to break free
Okuyun: jean baudrilliard // tüketim toplumu
Gidin: gidin buralardan // biz el sallarız arkanızdan

(velhasılı julia’ya da söylemiştim bir zamanlar, hayat sandığımız kadar zor, bildiğimiz kadar kolay değil ama bazen göremeyeceğimiz kadar güzel.. yani sen uyurken bebeklere benziyorsun, küçücük ellerinin beyazlığından anlıyorum, sağdan sola dönerken usul hareketlerinden, ufacık öpünce gülüyorsun, bir saniye, o bir saniyede: ilk cümledeki zaman, bir sonrasındaki hayat, bir diğerindeki bildiklerim, hepsi, herşey, tümü yalan.)

Ayrıca buradan dün gece itibariyle psikolojimin otuzbeş derece sağa kaymasına neden olan saadettinnettinteksoy’a en içten dileklerimi iletiyorum. Şuursuz amca anlatıyor; Yok evin altında yatır mı var, bu sesler nereden geliyor falan. Hayır bende salaklık, ne izliyorsun, kapat git işte. Netekim kapattım, gittim, yattım. Evden salak salak sesler gelmeye başladı, korktum değerli arkadaşlar, ayan beyan korktum, ışık falan açıp ööle uyudum. Gene salaklık işte, ışık mı koruyacak seni ruhani varlıktan, olayı ışık zaten ruhani amcaların. İnanma böyle şeylere, ilahi silenzio sen de alemsin diyen olursa, demesin, kırıcı konuşurum, yaparım, yes i can.

(then i breathe for you..)

3 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
mono dedi ki...

otobüs tavanı olabilir mi o resimdeki?? autobus diyorum ceiling diyorum!! :)

silenzio dedi ki...

curiosity ruled: asansördür o resimdeki.. :-)