20050831

melekler ve

biraz hayal edin..

günün birisinde herkesin bir meleği olsa ama herkes bu meleklerin bir yerlerde o kişiyle beraber yaşadığına tamamen inansa..

bu melekler insanların türlü dertlerini çözmekte devreye giriyor, sizin daha mutlu olmanızı sağlayacak en azından öyle hissetmenize yarayacak şeylere ulaşmanızı kolaylaştırıyor tabii. ama hiç bir zaman aşk, iş gibi soyut şeyleri şeyleri size hediye paketi şeklinde vermiyor, yolu açıyor ama devamını siz getirmek zorundasınız.. aşkı bulursanız, daha bir güzel şeyler için imkan veriyor ama o aşkı bulabilmek ve daha bir güzelin tanımı tamamen sizin elinizde. melek yalnızca size yardım ediyor. melek aşkta ve diğerlerinde size pek birşey kazandırmasa bile, en azından öyle inanıyorsanız, yine de bir zaman sonra ne kadar önemli olduğunu anlıyorsunuz.

sonra herkesin meleği birbirinden farklı güçte. biliyorsunuz ki arkadaşınızın sizden on kat daha fazla iyi ve bir sürü şeyi kolayca halletmesini sağlayan bir meleği var ama yazılı olmayan gizli de bir kural var, kimse çok yakını olmadıktan sonra melekler konusunda diğerleriyle pek konuşmuyor, biliyorsunuz ama sessizlik birinci tercihiniz.

zaman içinde daha iyi bir melek gelip size daha fazla yardım edebilir ama bunun bir garantisi yok. aynı zaman içinde meleğinizi sevebileceğiniz gibi size yaşattığı az buçuk şeyler için kızabilirsiniz de. bu biraz da sizin meleğin getirdiklerine verdiğiniz önemle doğru orantılı. matematik öğretmenleri çok severler mesela bu yüzden melekleri ilkokul sorularında kullanmayı.

ne kadar güçlü, ne kadar zayıf, siz de olsa da olmasa da aslında farketmeden meleğin yapabileceklerini bildiğiniz için meleği seviyorsunuz, garip birşey yani.

şimdi tüm meleklerin yerine "para" kelimesini koyun.

kötü değil mi?

1 yorum:

sickprincess dedi ki...

melegine parasal nedenlerden kavusamadiysan
burda san yerine kendini koy
kotu degil mi?
neyse super yaziyorsun..