20050822

ismailyk gerçeği yadsınamaz

Türkiye’den gerçek star çıkmaz, dünya çapında dans eden yok, zenci ile klip çekerek bu iş olmaz diyenler: titreyin ve kendinize gelin, birazcık gözünüzü açın..

İsmailyk gerçeği ayan beyan karşınızda dururken daha başka birşey arayarak, aman da efendim ben clubber’ım, ben acid jazz’dan başka birşey dinlemem demek gibi garbın afakını zorlayan açıklamalarla bir yere varamazsınız, bu ülkenin evlatları sizi vardırtmaz.

Almanyanın 19. jenerasyonunda hanslarla arkadaşlık etmekten sıkılan bu değerli kardeşimiz kendi öz kardeşlerini de yanına alarak geçtiğimiz senelerde müzik piyasasına bir bomba gibi düştü. Ama yetmedi, yetemezdi zaten, ismalim herşeyim dedi ki şapur şupur beni ye.

Genç kızlarımız onu pek sevdi, şahinlerine arabadan daha pahalı müzik sistemi takan delikanlılarımız bu yeni tarza hasta oldu, milletçe afalladık, kendimizden geçtik, canlı yayınlara ismailim tüm varlığımın bebeklik resimleri ile katıldık, alkışlarken kendimizden geçtik, konser sonralarında kendisine dokunabilmek için elbiselerimizi parçaladık.

Ama o star insan diğerleri gibi bizi görmezden gelmedi, aramıza karıştı, imza isteyenlere imza verdi, kendisine sarılanları geri çevirmedi, kollarını açtı, giydiği pantolanlarla bir devrin öncüsü oldu, peşinden sürüklendik, bize içten ve hep hayalini kurduğumuz yırtık ama bir o kadar da yan komşunun oğlu gibi davrandı. Bunu yaptı ve gönüllerde taht kurdu, ismailyk gerçeği artık hayatımızın en orta yerinde duruyordu.

Ey entel dantel kardeşlerim, ey yüksekokul mezunu olup’ta yabancı müzikten başka birşey bilmeyen arkadaşlarım, nereye kadar karşı koyacaksınız, nereye kadar ?

5 yorum:

sickprincess dedi ki...

kişi yabancı müzikten hoşlanıyor diye birilerinin yaptığını yadsıyor yargısı koymak hoş değil. ve keske her yabancı müzik dinleyen arkadaşımız entel dantel olsa. popilist yaklaşım geçici şöhret getirir. bu da biline.

clémentine dedi ki...

sonuna kadar karşı durucaz! popülere ve popüler olan herşeye :)
Tyler sen bizim herşeyimizsin. (FC)

Adsız dedi ki...

Sonuna kadar seni destekliyorum ben ISMAILYK yi o kdar cooooooooooooooooooooooooooooook seviyorum ki canimi bile veririm bu bir star ama obur leri kendini beyenmis sarkici birkac haric!

Adsız dedi ki...

ismailyk seni çoooooooooooooooooooooooook seviyorum .seni sonuna dek destlekleyeceğim. aşkım bitanen.yakışıklım ben gülnur soysal

shadow07ysk dedi ki...

Bu adamın insanlığıa laf atmak zaten doğru değil.Ama yaptığı müzik emek eseri değil.Ayrıca bi tarz değil.Karma bişi.rap desen değil arabesk desen değil tekno desen hiç değil.ne bu tür yaw.Sözleri acayip.Hepsi değil ama onlar arabeske girer.ben antipop cu olarak kendisine gıcık değilim ama yaptığı işe gıcığım.Pop culara sonuna kadar karşıyım.