20050826

"Garden State" diye bir film var, festivali takip edenler hatırlar muhtemelen. Scrubs'taki genc doktor çocuk, (Zach Braff) yazıp kendisi yönetmiş. zaten bu amcanın böyle şeyler yapacağı scrubs'tan da belli idi, dikkatli okuyucular o dizinin bir sürü açıdan daha bi felsefik olduğunu, güldürürken düşündürdüğünü fark etmiştir. film gerçekten çok iyi, tabii masum hallerinin hastası olduğum natalie portman da işin içine katılınca çoğu sahnede " nasıl yani, ben de böyle şeyler istiyorum" diyerek izledim.
--------------------------
Aşk bu kadar büyük birşey mi, bütün dünyayı durdurabilir mi senin için, gülüp geçebilir misin herşeye, yalnız yaşanmaz mı, bu kadar mı zor bu işler, yapamaz mıyız, yaparsak gitmezsin değil mi, yaparsak hep kolunda uyumama izin verirsin, uyuya kalırsam ufacık öpersin beni, değil mi, arada sırada tam saçını toplarken ama tam toka o düzene alışmaya çalışırken yüzüme bakarsın, yaparsın sen böyle şeyler, sen yaparsın, ben dağılırım, gülümseyerek toplarsın. (su, senin için)
---------------------------

filmin başalrında bir yerde, Zach ve Natalie karşılaşıyorlar, Nalitae Zcah'a (aklım karıştı) bir şarkı dinletmeye çalışıyor, şarkı: The shins // new slang.. herhalde uzun zamandır bir şarkıya bu kadar takılı kalmadım. albümün soundtrack'i genel olarak başarılı ama o şarkı yani başından sonuna garip bir hüzün saklıyor ya da ben öyle görmek istiyorum. olur ya bazen öyle, yüzünüzü asmak için bahane ararsınız, herhalde benim mazeretim de bu oldu. becerikli birisi olsa idim, bir yerlere atar, sizin de dinlemenizi sağlardım, ama dedim ya mazeretm var.

bitiyor film, yüzünüzde sakat bir gülümseme kalıyor, hep böyle kavuşmalı mı kahramanlar onu düşünüyorsunuz. bulursanız kesin izleyin, bulamazsınız ben de dvd'si var, bize gelin beraber izleyelim.

new slang // the shins // en iyi dörtlük:

And if you'd 'a took to me like
A gull takes to the wind.
Well, I'd 'a jumped from my tree
And I'd a danced like the king of the eyesores A
nd the rest of our lives would 'a fared well.

3 yorum:

yaprakbiti dedi ki...

filmin kendisine ayrı soundtracklerine ayrı vurulmuştum ben de. hatta digeri kadar güzel bi'sarkısı daha olsa gerek the shins'in; caring is creepy.. tavsiye edermm.(hem de siddetle:)

Adsız dedi ki...

Mesela Sen değil de Su uyusa kolunda, sen onu öpsen yumuşak yumuşak? Ama tek sorun da bu oluyor ilişkilerde, Anonymous'tan tavsiye: Kim kimin kolunda uyuyacak, kim kime sarılacak? Kim kimi kollayacak? Anaç tavuk mu yoksa kümesin kralı horoz mu? Önce bu sorun çözülmeli, sonra beklenmeli biraz, eylül geçmeli önce, kışa hazırlık yapmalı vesaire vesaire.. Bir de güzel bir şarkı: "Wake me up when september ends"

Margot dedi ki...

Scrubs'ı çok seviyorum ben de. Tekrar bölümlerini bile izledim. Yeni bölümleri başlayacakmış sevgili cnbc-e de gördüm geçenlerde. Dediğin gibi o kadar şamatanın arkasında garip bir hüzün var ve ben bu ikisini nasıl çuvallamadan bir araya getirmişler her seferinde şaşıyorum.
Filme gelince diziye takıntım sebebiyle çok çok merak ettiğim bir film. Hala seyredemedim, şimdi bu yazdıklarını okuyunca hemen gidip arayacağım bu filmi..
Daha seyretmeden filmi Closer ile karşılaştırıyorum Natalie'den ötürü, hemen gidip düzelteyim bu yanlışımı.