20071006

f1

Tanımadığım bir şehrin köşebaşında birşeyler içiyorum, tek başımayım, bahçesi olan barımsı birşey düşünün, kapının hemen girişinde masamsı şeyin taburesine beni koyun, bir de elime bira verin, uzaktan bakın şimdi, oldu.

Bi tane garson kız var, sağa sola koşuyor, her seferinde düşürecek kadar bardağı alıyor ama hiçbir seferinde düşürmüyor, fakat pek de gülümserek, kimi insanlarda olur ya ister istemez gülümserler, bu kız da onlardan, şeker birşey yani. Sigara da içiyormuş, bir ara boşluk buldu hemen yaktı, yaktı ama içirmediler, birisi bardan çağırdı.

işte o saniyede entrasan birşey oldu. Kız sigarasını kocaman bir saksının üstüne kültablası gibi bıraktı, içeri gitti, geri gelip kaldığı yerden devam etti. Bu çok entrasan birşey değil ama dünyanın başka bir kentinde, patenti tamamen bana ait gibi gelen bu hareketi, sıradan bir şeymiş gibi yapan başka birisini görmek garibime geldi, mağazaların vitrinine elimde sigara ile bakarken içeriye girmem gerektiğinde sigaramı kaldırımın usturuplu bir yerine bıraktığımı görse garson kız da şaşırırdı.

Şimdi bu hareketi yapan on kişi daha çıkarsa biz garson kızla beraber şaşırırız.

Anı bu, zaten anı olsun diye yaşadım, garip ama, kıza çaktırmadım tabii.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

en az bi kişi daha war..sizden başka o hareketini yapan..:/

kuzen kaldırıma koydu sigaraya..kaldırım gibi bi yükseklik..yarı kırık mermer kalıpları..eczane önü..

hatta şaşkınlık öy ıy olunca..ne war bu doğal bişe bakışıylaa baktı..

raconu bilmiorum heralde dedim..


sustum.. sustum..

Tugc dedi ki...

Burda binaların içine sigarayla girilmiyor. Her postaney girişimde sigarayı dışardaki çüöp kutusunun yanına usturuplu şekilde brakıp, çıkışta alıp kaldığım yerden devam ediyorum.

silenzio dedi ki...

demek ki yalnız değilmişiz, püff...

isimsiz güzel yazmış yorumu, teprik ederim.