20070910

e

eylül geliverir, kapıdaki davetsiz misafir, ani bir yağmur, ucundan kenarından yalnızlık, sonra şehirlerarası yollar, eylüle bir çay koy, içmez, acelesi var, sarı yapraklar, ağaçlı bir yolun taşları, hafif üşümek, keşke seni alsaydım yanıma hırka yerine, eylülün uykusu var, ağustosla kavga etmiş, biraz durgun, birazdan anlayacağız rüzgar, takvimin sol anahtarı eylül, kırık bir şarkı, sahipsiz bir masal, biraz gülüversene, olmaz, bi bildiği var, toprak kokusu, dalgalı deniz, dışarıda oturmayalım soğuk, insanlar kaçar, geçiyorduk uğramıştık zaten eylül, sen bize bakma, seni görünce cıs, içimizdeki bir yer, üstümde bir kırıklık var, dikkat etmek lazım, malum havalar, otursana eylül, bütün gün oturuyor zaten, yerinden kalkar, kasabanın kahvehanesi, falında kuşlar çıkmış, üç vakte kadar eylül, jeopolitik açıdan önemli, mütevazi ama bir o kadar, siyah birşey, sessiz, bilir ama söylemez, anlatsana eylül, olmaz, dinlesek ne değişecek, haklılığın hatıra defteri, sevgili eylül, eski bir arkadaş, hanidir görmemişsin, tam alışveriş yaparken rastlar, bir ara buluşalım eylül, aramaz, meşgul çünkü, daha gidecek kentler var, bekleyen insanlar, yaz bitti, öyle söyleme, arkandan ağlar, zaten ben bunları eylül olsun diye yaşadım, aklımdan bir sayı tutup, dokuz, bıraktım, şu tuzluğu uzatsana eylül, denizi değil, ve ara verilmemiş paragraflar, boşluk, kayıp, eylül.

hoşgeldin eylül, biz de seni bekliyorduk.

2 yorum:

mahallenin delisi dedi ki...

hoşgeldin eylül, hoşgeldin baharım. ben de seni bekliyordum pencerede. önce gri bulutların göründü bir kaç damla iz bıraktı sokaklarda, ıslanmadı bile yerler. sonra valizler toplandı bir bir seyahatler azaldı. hoşgeldin ben de seni bekliyordum.

bir sayı tutsam 9. 9 bile sonbahar, 6lar 8ler hep yaz. görüşelim eylül gel. gel sert poyrazlar estir saçlarımda, biraz turuncu biraz gri sabahlarınla gel, ben de seni bekliyordum.

rea dedi ki...

eylül adapazarında çok güzel kokar.