20070915

şu de'leri ve da'ları ayrı yazın gözünüzü seveyim.
virgülleri de adam gibi yerlere koyun
sinir etmeyin adamı, hadi canlarım

7 yorum:

jelatin dedi ki...

Bilselerdi, düzgün kullanırlardı.

"Aaeey internetide bu kadar ciddiye almamak lazım. Ne kasicam , önemli olan ne anlattıım deilmidir?" cevapları, kaz çevirmeleri filan palavra yani.

Bilmiyor, yazık, yazamıyor.

silenzio dedi ki...

bize o kadar okulu boşuna okutmuşlar. buradan bu işi anlıyorum ben, demek ki çoğumuz paragraf işlemelerde okuduğumuzu hiç anlamamışız.. yazık..

Melmoth dedi ki...

bir de 'her sey' var ayri yazilmasi gereken, 'hicbir sey' ve 'bir sey' gibi. bunlari kimin yanlis yazdigini söylemeli miyim.

skoer dedi ki...

"kısaca tüm şeyler ayrı yazılır" benim de çok sevdiğim bir kuraldır, çok severim.

ilsabutler dedi ki...

bu arada o "tüm şeyler ayrı yazılır" eski bir mitdir. durumu bozan da "her şey-herşey"dir. Her ve şeyin ayrı ve bitişik olmak üzere iki kullanımı vardır..neyse yani gereksiz bir ayrıntı ama doğru, dikkat etmek gerek...peki cümleye büyük harfle başlamak bir sorun teşkil eder mi yoksa stilden mi yırtıyoruz =))
öperim silenziocum

oky dedi ki...

ben de tüm şey'ler ayrı yazılır diye biliyordum, ayrı yazılmadığı durumlar hangileri? çok merak ettim valla.

silenzio dedi ki...

dear all, herşey, birşey falan ben o işlere çok takık değilim, zaten herkesten de tdk gibi konuşmasını beklemek yanlış olur, ben de bir sürü öyle hata yapıyorumdur bilmediğimden.

-da, de ve virgül işine takığım çünkü okurken anlamıyorum, tekrar okumak zorunda kalıyorum, gereksiz bir karmaşa oluyor ve bunu da öğrenmesi o kadar zor değil.