20060815

f

Ah be yavrum biz ıskaladık, biz hayatın onikisine aylar varken ıskaladık. Şimdi haince gülümseyen gözlerle gidenlerin arkasından timsah gözyaşları, böyle olmasını istemezdik, kime sorsan istemezdi zaten, ah aşk, ismimin başına hiç gelmeyen, buralara pek uğramayan aşk, yokluğunun kaçıncı yıldönümünde şanlı mazimizde kanaması durmuş ağır yaralı bir hasta bırakıyorsun sedyenin üzerinde, o ıskaladığımız yere biraz daha uzak, sevebilme mevsimlerinin yerini yoğun ajandalarımızda ayırırken bize öylece bakıyorsun, napıyor bunlar, bunlar ne yaptıklarını biliyor mu be fikrimin ince gülü, sence bir fikrimiz var mı bizim olan biten hakkında, beklediklerimize artı artı özellikler yazarken içimiz sızlamıyor mu zannediyorsun, zanma, bak alberta, bizler ebedi-edebi yalnızlığın yolcularıyız, gözlerimin içine iyi bak ve düşün, ne çok acıyı ne kadar sessiz-sensiz taşıyorum bagajımın polis kontrolünde yakalanmayacak kadar gizli bölmelerinde, oysa tüm hepsini ellerinle sen oraya koymuşsun.

Lakin bir şarkının üçüncü mısrasında unutuyorum bildiklerimi, aklımdan gitmiyorsun aslında, hesabı sorulacak tüm bunların, soruyorsun, cevaplarını bildiğin sıkıcı konuşmalar, bana vermen gereken şeyleri teker teker geri alıyorsun, bize beraberlikler yetmiyor, ikiyi nasıl bir yaparız diye uğraşıyorsun, sana koyim hayat, cennet annelerin ayakları altında ve sigara içenler öleceklermiş, biliyorsun.

Oradan bakınca nasıl görünüyorum, biraz sağa kaysam daha iyi çıkar mıyım fotoğraflarda, yaşlı bir amca ile siyah beyaz bir kare nasıl olur, kimsenin umrunda olmayan bir sergide iş yapar mıyız ne dersin, kurtarmaz, bizi kimse kurtaramaz be kahpe felek, belgesellerde yok olmayı bekleyen bir türüz biz, orospu ruhlarımızın gecesi ufak gülümsemeler, filmlerde dedikleri gibi aşk mı, unut onu güzelim, sen o yolun yolcusu değilsin, nereye gittiğimizi yukarıdaki paragrafın içinde kaybettik, harita?, dümdüz gidip sağa sapıyorsun dedi bir fotoğraftaki yaşlı amca, oysa ben az önce o sağa kaymıştım, hala mı iyi değil* değil, boşuna uğraşma..

Gerisi iyilik, güzellik..

1 yorum:

alttire dedi ki...

...because we have not another world... because this is our one cure. are you angry with me for this my god? as you like...