20050619

noktaz

Birazdan evin balkonuna çıkacağım, sessiz, sakin, tek başıma oturacağım, geçen sene olduğu gibi, iki önceki sene olduğu gibi, üç sene öncesi gibi, dört yıl..

Oysa çocukken hiç sigara içmezdim ben, içenleri de anlamazdım. Çocuktum tabii o zamanlar, hiçbirşeyin farkında idim, herşeyim vardı, anlamazdım.

İtalyan olmasa idim daha mı kolay olurdu hayat; muamma, sır, bilmece..

Noktalama işaretlerinden en çok noktalı virgülü sevdiğime kadar verdim, mesela virgül tek başına olunca noktalama işareti saylanmaz bence, “nokta” yok ya o yüzden “lama” kısmı boş kalır, adı üstünde boktan bir virgülsün.

Virgül devam eder ama nokta çoktan gideceği yere varmıştır. Virgüller farkında mıdır sonlarının nokta olduğunun, garip bir durum.

Bir keresinde kızın birinin tokasını çalmıştım, dört sene önce, kızcağız bir müddet etrafa bakındı falan, anlamadı tabii, bi daha da birşey çalmadım zaten. Toka da dolabın bir köşesinde kaybolup gitti. Toka virgül müydü, hangimiz noktaydı, enterasan.

Güzel insanların tokası çalınır ama çirkinler yalnızca kayıp mı ederler acaba, çelişkili..

3 yorum:

simiole paris carnet dedi ki...

silenzio, hos geldin, kumludur ustun basin simdi, tatil de guzel seydir hani, deniz,...su... rahatlatir insani, terapi gibi gelir. donuse alismak o kadar zor olmasin dilerim.

silenzio dedi ki...

tatil gibisi yok vallahi, üzerine ptesi sendromu da gelince kendime gelemedim.. aaaahh aaahh

basgitartik dedi ki...

noktalı virgül üzerine bir incelemede bulunmuş biri olarak, bu işlerden pek bir şey anlamadığımı anladım; belki benim harcım değildi...