20050622

bazı

Bazı sabahlarda uyanınca, yanımdan Su çekip gitmiş zannediyorum. Kısa bir panik anı, etrafa şöyle bir bakıyorum, ufak bir eşyasını, bana geldiği zamanlar okuduğu kitabını, hep unuttuğu tokasına bakıyorum. Bahsi geçen etrafta bir tanesini fark ediyorum sonra o eşyaların, gülümsüyorum.

Bazı sabahlar da hiç uyanmak istemiyorum, alarm çalıyor, susturup +3 dakikaya ayarlıyorum, sonra bir 3 dakika daha.. bütün gün yapacağım abuk sabuk şeyler aklımdan geçiyor, birazcık daha uyku için ne kadar para verirdim diye düşünüyorum, saat ilerliyor, alarm yeniden, mecburen kalkıyorum.

Bazı sabahlar saat çalmadan uyanmış oluyorum, eğer yanımda Su var ise bir müddet onu izliyorum, her insan bu kadar masummudur uyurken yoksa ismi Su olanlara torpil mi geçmiş yukarıdaki, anlamaya çalışıyorum. Saat daha bir usul geçiyor sabahın körlerinde, çaktırmadan saniyenin bir saniye sonra ne yapacağını anlamaya çalışıyorum, Su ise hala uyuyor, uyandırmıyorum.

Bazı sabahlar aklıma bir şarkı takılmış oluyor, rüyamda falan görüyorum herhalde, aslında her gece kliplerde oynuyormuşum mesela haberim yokmuş, gözlerimi açar açmaz o şarkıyı söylemeye başlıyorum, kapalı perdeler, hala susmamış alarm, yıkanmamış yüzüm, hep birlikte takılıyoruz.

Bazı sabahlar uyanır uyanmaz sigarayı arıyorum. Sigara içmemeli oysa insan ilk cümlelerinde, bir vakit sigarayla bakışıyoruz, içme beni falan gibi manasız sözler sarf ediyor paket, lakin artık çok geç, yakıyorum, birlikte yanıyoruz.

Bu yani,

2 yorum:

Davut Topcan dedi ki...

seninle tanışıp bir kahve ısmarlamak isterdim.. yanında da bir sigara? zira kahve sigarasız olmaz..

silenzio dedi ki...

bilmem ki nasıl olur, ho ho ho..

thanks.. ne zaman istersen