20070726

fa

Yalancıktan sevilmiş sigaralar gibi, söneceğini biliyorsun, içmesen daha iyi aslında, duramıyorsun, karşıdan karşıya geçmeye çalışan güzel hayaller, önce bir nefes sonra yemekten sonra, sonra alışkanlık ve kültablası. İnsan kibritleri sevemiyor yalnızca, kibrit kıskanç bir sevgili, artık anlıyorum.

Oysa mizahtan anlar hayat, eşeğini kaybettirip bulduruşu da o yüzden, seni eşek yerine koyuşu da zaman zaman, yersen. Olan biten; iki geri bir ileri mehter marşı, çocuksun daha, yaşın kaç olursa olsun bakkalın rafında gördüğü herşeyi isteyen bir çocuk, annesinin tek kızı belki, babasının gözbebeği. Dokunmasan bile ağlayacak, öylesine, maksat ağlamak olsun, masum.

Kendini kaybetmiş ve ne anlattığı paragraf altı edilmiş bir cümleler dizisi bu yazı. Bu yazıda yazar, eğer sorarlarsa, pek birşey anlatmıyor dersin, anlatacak pek birşeyi kalmamış, imla kurallarına uygun olsun diye yazmış hepsini, virgül hesabı, noktayı düşünmeden, durduğun heryer sol anahtarı, olmadı, baştan başlıyoruz.

Uyumak gibi birşey, uyku mağmurluğu gibi, güzel şeyler görmüşsün rüyanda, karşıya geçebilmiş hayaller, yastığın soğuk yüzünü çevirmişsin defalarca, yalancıktan. Yataktan kalkıp su almaya gitmek ile sol tarafa dönüp devam etmek arasında kalmışsın, kalakalmışsın, lakin kalakalmak o büyüdüğün küçüçük yaşında eskisi kadar korkutucu değil, geçer diyorsun, geçmiş çünkü bir sürü şey, şeylerin dünyasında olur böyle şeyler, şeyler geçip giderler, birşeycik olmaz, uyanmışsın.

Hiç yorum yok: