20050712

s

Sonbahar gelmeli, Su ile deniz kenarında yürürken üşüdüğümüzü fark etmeliyiz, hırka olmamalı yanımızda, hemencecik eve dönmeliyiz.

Ev yerinde olmamalı sonra, bir müddet etrafa bakınmalıyız acaba nereye gitti diye, yağmur yağmaya başlamalı, ıslanmasın diye ağaçların üstüne çıkmalıyız birlikte.

Ağaçların yaprakları dökülmeli birden, baharın başında son olduğunu hatırlamalıyız, yağmur dinmeli, toprak kokmalı her yer pastoral bir şiirin en aşk yerinde.

Aşk sokakta dolaşmaya başlamalı, yerler ıslak gibi, peşinden gitmeliyiz, ara sokaklara saparak hiç bilmediğimiz

Sokaklarda çocuklar olmalı ardından, pencerelerinden yağmurun bittiğini görünce top oynamaya çıkmalılar, üç gol atan şampiyon olmalı sessiz sakin.

Sessiz sakin sevmeliyim ben seni, sen bana bir şey söylemeden anlamalısın, kuşlar uçmalı sonra şehirden.

Biz de gitmeliyiz arkalarından, buralarda durulmaz çünkü, buralar yorar adamı demelisin sen, sana kalırsa biz uzak bir güney ülkesinde uyanmalıyız yanımıza eylülü alıp.

Sana kalmalı herşey, senden arta kalanlar yetmeli cümlelere, senin yalanlarına inanmalıyım ben o güney ülkesinde.

Cümleler kurmalıyız isminin çoğul hallerinde, ellerinden tutup manzara resimleri göstermeliyim sana –miş’li geçmiş zamanlarda.

Zamanı saatlerden çıkarmalıyız bir yolunu bulup. Biz istiyoruz diye geçmeli denizlerden takvimler,

O güney ülkesinde, ben, sen, kuşlar, yaprakları daha yeni çıkmış o ağacın gölgesinde, ıslatsa Su olmayacak bir yağmur, susmuşuz.. eylülü beklemeliyiz.

2 yorum:

bilginc dedi ki...

harikasin silenzio !!
su da cok sansli....

Adsız dedi ki...

yollar ayırsa bile... :)