20050722

annem hakkında herşey

ailenizden uzak yaşayıp aylık periyotlar sonrasında kendilerini gördüğünüz zaman onların gözünde çok garip biryerde durduğunuzu farkediyorsunuz. üstüne para kazanmaya başlayıp gençliğinizde başarı semboli olarak görülmüşseniz, bütün sülalenizin büyük adam umutları da isminizin yanına ekleniyor. tabii bu durumda bütün yaşlı akrabalar ve anneniz sizi, Su köpeği Dark'ı nasıl seviyorsa benzer şekilde "aman da benim oğğğğluuum" nidaları eşliğinde öpücük yağmuruna tutuyor. kaç kaçabilirsen..

kendini önemli birşey gibi hissetmek isteyenler olursa lütfen mail atın sizi bizim aileye benim yerime gönderelim. acayip memnun kalacaksınız..

çok daha efsane aileler duydum ama bizimkiler de komiklik açısından fena değildir. bu sıralar kardeşimin aslında üvey evlat olduğuna dair gelişmeler yaşanmakta, dün akşam yaşanan olayı aynen aktarıyorum: annem odaya yattık mı acaba diye bakmaya girer, benim sağdan sola döndüğümü farkedince hamlede bulunup "aaah benim kara oğlum" (tatilde arap oldum ben çünkü) diyerek künde hareketi ile öper lakin kardeş Julia daha uyumamıştır, onu kimse sallamaz, annem çıkar gider. Julia ve ben koptuk tabii sonra, puhaaa annem seni sevmiyor tabii diye.

annemin vukuatları bunla da sınırlı değil: çalışan ve para kazanan bir türk vatandaşı olmama rağmen bana aldığı gözlük, kıyafetler, bilumum nakit para yardımı da gözlerden kaçmıyor, hatta ben eğlence olsun diye annem bana birşey alınca direk Julia'ya yumurtluyorum, sonrasında bir kenara çekilip sigara içerek bu tatlı dakikaların tadını çıkartıyorum.

sabahları benm yatağım toplanırken Julia gözyaşları içinde kendi kaderine terk ediliyor; benim suyum bitince (aslında bitmez, bilirsiniz) hemen konuyor, Julia intiharın eşiğinde bardağı boş; benim tişörtler yıkanırken ters çevriliyor, Julia'nınkileri güneşle başbaşa kalıp soluyor..

vallahi ne yalan söylüyeyim çocukken Julia doğunca inanılmaz kıskanmıştım. herkes onu seviyordu çünkü, sanırım uzakta yaşayan abi olarak intikamımı alıyorum :-) tabii Julia bir öss kahramanı olarak annemlerin yanından ayrılınca sanırım evin küçük kızı yeniden prim yapacak, bu sefer ben dahil herkes onun çıkarları için ter dökeceğiz. ehh ne yapalım artık :-)

ayrıca sevgili türk iş dünyası; organizasyonel açıdan herhangi bir sıkıntınız olması durumunda hemen annemi arayınız, kendisi bu konularda sekiz master, oniki doktora yapmış kaplan gücündedir. kimi ne zaman aramanız lazım, ne hediye alınacak, bilmemne teyzenin ne yaparsam pek hoşuna gider gibi bir sürü konuda bana insan kaynakları danışmanlığı yapmaktadır. aynı zamanda 14 senedir ehliyeti olup kullanmamasına rağmen demir içbükey kadar trafik kurallarını bilir, hızdan nefret eder, otoyolda makas olayına kesinlikle karşıdır. her türlü ilacın ne işe yaradığını, günde kaç kere alınacağını, neyin neyle içilmesi gerektiği konusunda da ihtisas yapmıştır.

bu hazineyi sizlerle de paylaşmak istedim:-) okusa beni oyar tabii lakin ben böyle şeyleri pek söyleyemem ama I love Julia and the mom muchos muchos gracias.. :-)

2 yorum:

mtlda dedi ki...

Kazandı demek... Çok sevindim, Julia'ya selamlar, anneye öpücükler :)

mtlda da sen, onlar tanır =P

silenzio dedi ki...

daha tam kazanmadı aslında ama puanları falan geldi işte, yazacak biryerler, sonuçtada biri olmasa diğeri kesin tutar:-)

Julia gelsin istanbula bak dicem bu ablan güzel yazar bakarsın nete girince, ablan diyorum ama seninle aynı yaş aslında, o da komik :-)

annem seni öper görürse..